Гріндери для кігтів тварин

Фільтр
артикул: 078129-120-000 Кільце-наждак для фреза Oster-29%
210 грн.150 грн.

Товар є в наявності

Кігтерези для тварин

Кігтерез для собак - інструмент, призначений для догляду за тваринами, а саме за їх кігтями.  На вигляд він дуже схожий на педикюрні ножиці, але посередині має спеціальний отвір, куди вставляється кіготь. Найчастіше кігтерези виготовляють із нержавіючої сталі. Люди часто запитують: "Навіщо це потрібно стригти кігтерезом, чи не простіше просто взяти та підстригти за допомогою звичайних ножиць?" Це не зовсім правильно, оскільки якщо їх використовувати, то існує велика ймовірність того, що кіготь Вашої тварини буде покрошена. В цьому випадку, у пазурі виникають мікротріщини, в які потім можуть потрапити різні мікроорганізми та бруд. Когтерези використовуються для багатьох домашніх тварин, таких як собаки, кішки і т.д.

Використовувати чи ні кігтерез для здорових кішок нема потреби, це пов'язано з тим, що вони самі точать свої кігті в міру їхнього відростання, у спеціальних місцях. Але якщо кішка перебуває довгий час без руху, з різних причин, тоді обов'язково потрібно стригти пазурі. Також якщо в неї вже просто не вистачає сил доглядати себе через свій літній вік. Крім того, кігті обрізають материнським молоком, що годується, кошеням, які мають занадто буйну вдачу і можуть нашкодити кішці. Найкраще виконувати цю процедуру, коли кішка спокійна і розслаблена. Перед початком необхідно погладжувати тварину і при цьому Ваш голос має бути спокійним, а рухи рук плавні та акуратні. Після цього злегка натисніть на одну з лапок тварини, щоб вона випустила пазурі. Також можна підняти її кінцівку і не сильно стиснути, причому один з її кігтів вийде назовні. Обрізати необхідно лише прозору частину кігтя, оскільки вище цього місця йде чутлива частина, в якій розташовані нерви та кровоносні судини. Якщо кіготь пігментований, обрізати потрібно ту його частину, яка загнута гачком вниз. Цю процедуру можна зробити за кілька разів, це залежить від індивідуальності вашого вихованця.

Вибираючи манікюрний інструмент для тварин такий, як когтерез, потрібно враховувати розміри тварини. Існує велика кількість різноманітних видів когтерезів для різних порід собак, призначених як для найменших і крихких, так і для великих і масивних. Також існують універсальні види, які коштують дорожче, але підходять для всіх порід собак, найчастіше на них вбудована спеціальна пилка, яка необхідна для притуплення гострих кінців після обрізання. Стригти пазурі для собак потрібно постійно, щоб собака ходила на подушечках, інакше у неї може виникнути деформація суглобів.  Якщо Ваш собака не був привчений до стрижки пазурів, найкраще починати поступово правильно підбирати момент. Для того, щоб Ваш вихованець полюбив стрижку пазурів пригостить його чимось смачним, і Ваш собака полюбить цю процедуру.