Антіцарапки для кігтів

Фільтр

Антицарапки для котів.

Ваш пухнастий улюбленець перетворюється на домашнього тигра? Любить точити кігтики об меблі та все що попадеться під лапу? «Полює» за вашими ногами й не проти подряпати дитину граючись з ним? Купання кота для вас як нічний кошмар, не обійтися без подряпин? Або у вас кілька тварин в будинку і між ними виникають конфлікти? Пропонуємо вихід із ситуації! Антицарапки або «м'які кігтики» - це силіконові наклейки на кігті. Маючи анатомічну форму кігтики, повністю повторюють її, не заважають коту пересуватися, але обмежують його в дряпанні та здатності зачепитися лапами за деякі поверхні. Спеціальний матеріал, з якого виготовлені накладки, дозволяє зробити їх досить тонкими та непомітними що б тварина не відчувала дискомфорт. Кріпляться на кігті за допомогою медичного клею.

Спосіб застосування.

Якщо ви вже визначили який розмір антицарапок вам підходить, слід виконати деякі процедури:

  1. Перш за все - підрізати гострі кінчики (1-2 мм не більше!) З кожного кігтя. (Якщо Ви з якихось причин обрізали більше і зачепили судину, виступає кров - обробіть це місце спеціальними засобами або перекисом водню. На пошкоджений кіготь ні в якому разі не потрібно клеїти накладки! Дайте час зажити ранці протягом тижня).
  2. Приміряти накладки. Вони не повинні доходити до основи кігтя, що б тварина могла втягувати кігтики назад. Ідеальним буде якщо відстань до основи кігтя 3-4 мм. (Якщо антицарапки підібрані правильно, але все ж виявилися великими їх можна підрізати з боку отвору до відповідного розміру. Не допускається приклеювання на всю довжину кігтя!).
  3. Підготуйте клей, відріжте кінчик тюбика і надіньте аплікатор. Заповніть антицарапки клеєм приблизно на 1/3. Що б кігтики «показалися» назовні, легко натисніть на подушечку лапки, надіньте антицарапку на кіготь. Притисніть на пару секунд, щоб клей зміг зафіксуватися. Приступайте до наступного кігтя. Не допускайте потрапляння шерсті в область наклеювання.
  4. Після закінчення всієї процедури дайте клею підсохнути ще 10 хвилин.

Примітка:

  • Якщо клей потрапив на шкіру - його можна легко змити водою з використанням мила.
  • Адаптація у тварини може тривати від кількох годин до кількох днів. Абсолютно нормальна реакція.
  • Як правило «силіконові кігтики» відклеюються разом з ороговілим шаром кігтя через 2-4 тижні використання (у міру відростання кігтя),але період носіння більше залежить від індивідуальних фізіологічних особливостей і віку тварини.
  • Немає нічого страшного якщо раптом кіт згриз або проковтнув антицарапки. Всі матеріали абсолютно безпечні та нетоксичні!